top of page

Biografie

Ik ben opgegroeid in een muzikaal gezin en daardoor kreeg ik hier als kind al veel van mee. Zelf begon ik al snel in een kinderkoor, stroomde vervolgens door naar een jeugdkoor, waar ik ook zanglessen kreeg, en na het jeugdkoor mocht ik "stage" lopen bij een klassiek koor 'Cantatrix'. Als zangeres in de 'lichte muziek' was dit een hele omschakeling, maar ik vond het heerlijk om in dit koor te zingen! Uiteindelijk leidde dit tot studeren aan het conservatorium in Groningen. 

 

 Ik ben in 2013 afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Hier ben ik in de eerste jaren van mijn studie begeleid door Jan van Zelm en de laatste jaren door Marion van den Akker. Momenteel word ik gecoacht door Riekje Bakker.

Tijdens mijn studie volgde ik masterclasses bij Emma Kirkby, ademcoach Paul Triepels, Gerda van Zelm, Claron McFadden en Miranda van Kralingen. Ik heb liedklassen gevolgd bij Eelko Molenaar en Nico van der Meel.

Sopraanaria’s van het Carmina Burana van Carl Orff heb ik een aantal keren mogen vertolken, evenals de sopraanaria's uit 'Ein Deutches Reqieum' van Brahms en de aria’s uit de ‘Matthaüs Passion’ en de ‘Johannes Passion’ van Bach. Daarnaast kroop ik in de rol van Constance in de Friese opera ‘Keapmanskeunsten' van de Friese schrijver Martinus Schuil. Maar ook speelde ik in bijzondere producties zoals 'Skeltemania' van Eelco Venema. In 2022 en 2023 mocht ik de sopraansolo's in de wereldpremière van 'In Frjemdling yn Jeruzalem' van Gerben van der Veen zingen.

Ook zing ik regelmatig een divers liedrepertoire en sinds het jaar 2021 doe ik dit samen met pianiste Monique van de Ven.

Tijdens mijn studie en na mijn afstuderen ben ik altijd "lichte muziek" blijven zingen. Hierdoor kan ik een heel divers repertoire zingen.

 

Dit vertaalt zich ook in mijn zanglessen. Iedereen is welkom, welk genre je ook maar zingt! 

bottom of page