top of page

wo 13 dec

|

Sneek

Sankta Lucia i.s.m. Martini jongenskoor Sneek

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
Sankta Lucia i.s.m. Martini jongenskoor Sneek
Sankta Lucia i.s.m. Martini jongenskoor Sneek

Tijd en locatie

13 dec 2023, 19:30 – 21:00

Sneek, Singel 62, 8601 AL Sneek, Nederland

Over het evenement

Alweer voor de derde keer wordt het Luciaconcert traditioneel op 13 december in Sneek gegeven, georganiseerd door de Martini Koorschool Sneek. Tijdens het Luciaconcert zingen 25 kinderen van oorsprong Zweedse liedjes die speciaal voor dit concert in Sneek in het Fries zijn vertaald door Peter Sijbenga. Kinderen zingen in dit concert samen met professionele musici en is dit jaar extra speciaal omdat het wordt uitgezonden op Omrop Frsylân.

Het Lucia feest is in Zweden al eeuwenoude traditie waarbij kinderen in witte kleding en een rode sjerp met kaarsjes op het hoofd hun ouders gaan wekken en eten brengen begeleid met Lucia liedjes. Deze prachtige liedjes zijn in Zweden net zo bekend als Sinterklaas- of kerstliedjes in Nederland. Ook is het traditie dat elk dorp voor het jaarlijkse concert een eigen ‘Lucia’ kiest, die mag voorop in de processie en draagt een kroon met (échte) kaarsjes.

Medewerking wordt verleend door de Martini Koorschool Sneek, een strijkkwartet uit het Kamerorkest van het Noorden, sopraan Fardau van der Woude en pianist Bob van der Linde. Het geheel staat onder leiding van dirigent Gerard van Beijeren. Het concert vindt plaats in de van zichzelf al prachtige maar ook nog eens sfeervol verlichte Sint Martinuskerk a/d Singel in Sneek en begint om 19:30u.

Deel dit evenement

bottom of page